groene Loper Maastricht in Gazet van Antwerpen

Het project van de Groene Loper in Maastricht wordt vaak als referentieproject aangehaald voor de overkapping in Antwerpen. Vanuit Vlaanderen wordt alvast met veel interesse over de grens gekeken. Nu de tunnel donderdag officieel opengaat, wijdde de Gazet van Antwerpen dit weekend een pagina aan het project. Louis Prompers, één van de 4 wijzen die intendant Alexander D’Hooghe adviseert, is directeur van het projectbureau A2 Maastricht. Prompers: De verkeerssituatie in Antwerpen is niet te vergelijken met die in Maastricht. Maar het principe van redeneren is wel gelijk: het gaat niet alleen om het aanpakken van een fileprobleem, maar om een integrale gebiedsaanpak. Infrastructuur moet gelijkwaardig zijn aan leefbaarheid.

Lees het artikel en de column hier:

‘Ringland light’ verbindt Maastricht

Goede adviezen