potenties van het radicaal haventracé

Het radicaal haventracé slaagt in haar doelstelling om doorgaand verkeer van de Ring te halen, mits sturende maatregelen. Dat is de conclusie van een verkennende potentie-analyse die door Vlaanderen werden uitgevoerd.

Het radicaal haventracé is een denkspoor dat de intendant sinds een aantal weken bestudeert samen met betrokken overheden en burgerbewegingen. Deze piste heeft als doel om zoveel mogelijk doorgaand verkeer rond de Stad Antwerpen te leiden. Uiteraard moet nog veel bijkomend studiewerk gebeuren, maar de eerste doorrekeningen zijn alvast hoopvol. In het scenario van het radicaal haventracé blijft de Oosterweelverbinding wel noodzakelijk voor stadsregionaal verkeer.

170213_figuur-RHT

“Dit is een essentiële bouwsteen waarop overheid en burgerbewegingen verder kunnen werken om tot draagvlak te komen de volgende jaren.”

Intendant Alexander D’Hooghe

Lees hier het volledige persbericht