stad voert leefbaarheidsmaatregelen door bij werken aan Ringfietspad

Intendant Alexander D’Hooghe werd aangesteld met de missie om de leefbaarheid van de Antwerpse Ringzone te versterken. In dat kader onderzoekt hij een grootschalige overkapping van de Ring.

Om de leefbaarheid te verbeteren, hoeven we echter niet te wachten tot er een overkapping is: ook op korte termijn kunnen we al maatregelen nemen. Samen met de Stad werkt de intendant een catalogus van leefbaarheidsmaatregelen uit, die snel gerealiseerd kunnen worden.

Op een persconferentie gisteren over de werken die gebeuren om het comfort en de veiligheid van het Ringfietspad te verhogen, toonde de Stad dat ze met die leefbaarheidsmaatregelen snel aan de slag wil.

In het kader van de aanleg van een onderdoorgang aan de Stenenbrug, zal de Stad een natuurlijke geluidsberm aanleggen ter hoogte van het Ringfietspad tussen de Stenenbrug en de Luitenant Lippenslaan. Een leefbaarheidsingreep die we toejuichen, want op die manier creƫren we nu al een verbetering voor de buurt, en krijgen we de kans om het effect van een groene geluidsberm meten.

Bij een latere overkapping van de Ring, die hoger komt te liggen dan de huidige bermen, kan de geluidsberm dienen om dit hoogteverschil mee op te vangen.

Lees hier het volledige persbericht.

ssssshhttt