Passage Middenvijver Reserveproject

Deelzone

west

Ontwerpteam

DE URBANISTEN – OMGEVING – COBE – YELLOW WINDOW

Beschrijving project

Om een landschapspark te realiseren op Linkeroever, moeten natuurgebieden die nu van elkaar gescheiden worden, samenbrengen aan de hand van nieuwe groenverbindingen. Eén van de grotere verbindingen die het ontwerpteam voorziet, is een ecoduct (een 200 m hellende kap) over de E34. Op die manier worden het Vlietbos en de Middenvijver met elkaar verbonden.

Statuut project: Dit project werd geselecteerd als reserveproject, dat in eerste fase in aanmerking kan komen als er bij de realisatie van de geselecteerde projecten budgettaire ruimte ontstaat. 

Doelstellingen

  • Voorzien van verbindingen voor mens en dier tussen bestaande groenruimtes, die nu gescheiden worden door harde infrastructuur. Deze verbindingen vormen het fundament voor het toekomstige landschapspark.
  • Realiseren van ecologische winsten
  • Bevorderen van duurzame mobiliteit

Kostprijs

25 miljoen euro

Situering