Ringdagen tweede ronde

kom naar het publieksmoment in jouw buurt

In de week van 4 december stellen de zes ontwerpteams hun ‘work in progress’ voor tijdens de tweede ronde van de Ringdagen. De voorbije drie maanden gingen de teams intensief aan de slag in hun deelzone, met de input uit de eerste reeks Ringdagen onder de arm. Tijdens workshops en infosessies werden buurtbewoners nauw betrokken bij het ontwerpproces.

Om de tussentijdse resultaten aan het grote publiek te tonen, organiseert elk ontwerpteam nu een eigen Ringdag op een locatie in de buurt. Iedereen is van harte welkom om kennis te maken met de eerste ideeën en ontwerpplannen en om feedback te geven op het geleverde werk.

Hier vind je een overzicht van wat er die week allemaal op het programma staat. Gelieve vooraf in te schrijven voor de data van jouw keuze. De contactgegevens per team staan hieronder vermeld.

Meer info vind je ook op Antwerpen Morgen of op de facebookpagina’s van de ontwerpteams.

 

zone west
maandag 4 december, Sint-Anneke Centrum, Linkeroever  lees meer
dinsdag 5 december, Gemeente Zwijndrecht  lees meer

zone noord
woensdag 6 december, Werminval, Merksem  lees meer

zone zuidoost
donderdag 7 december, Zomer van Antwerpen  lees meer

zone noordoost
donderdag 7 december, Buurtsporthal All-Inn, Antwerpen  lees meer

zone oost
donderdag 7 december, Scoutshuis Hopper  lees meer
van maandag tot zaterdag: op visite bij verschillende verenigingen/scholen in de wijk

zone zuid
vrijdag 8 december, Ontmoetingscentrum NOVA, Kiel  lees meer

 

 

ringdagen tweede ronde

 

◤zone west

maandag 4 december van 18 tot 21 uur
Sint-Anneke Centrum (SAC), Hanegraefstraat 5, 2050 Antwerpen

dinsdag 5 december van 18 tot 21 uur
Gemeente Zwijndrecht, Binnenplein 1, 2070 Zwijndrecht

Halfweg het volledige traject organiseert team west, een tweede editie van de Ringdag. Voor Zone West bestaat die uit twee dagen: de eerste gaat door op Linkeroever, de tweede in Zwijndrecht.
Het programma van beide dagen is exact hetzelfde. Je komt er meer te weten over  de stand van zaken van het project, over de verwerking van de workshops en over  eerste voorstellen voor zone west. Je krijgt uiteraard de de mogelijkheid om vragen en opmerkingen aan te brengen bij het team.

Schrijf je in via dit formulier.

volg team west op Antwerpen Morgen
volg team west op facebook

 


 

◤zone noord

woensdag 6 december van 17 tot 21.30 uur
Werminval, Winterling 3, 2170 Merksem

Woon je in Luchtbal, Merksem of Eilandje? Of heb je interesse in de overkapping voor dit noordelijk stukje Antwerpen? Team noord wil direct van jou horen wat jij –vanuit jouw dagelijkse wijkervaring- van de ontwerpen vindt. Op deze tweede Ringdag krijg je een tussenstand, en ook al een redelijk scherp beeld waar het ontwerpteam op wil inzetten. We horen graag je feedback op dit voorlopige ontwerp: wat zit al goed, wat moet anders, wat ontbreekt nog?

Inschrijven via noord@overdering.be

volg team noord facebook
volg team noord op Antwerpen Morgen

 


 

◤zone zuidoost

donderdag 7 december | sessies om 15 uur, 17.30 uur of 20 uur
Zomer van Antwerpen, Uitbreidingstraat 584, Berchem

Het Ringlandschap van vandaag kennen jullie beter dan wie ook. Op Ringdag 2  heb je de kans om jouw ideeën en dromen mee te geven aan de ontwerpers. In een aantal sessies maken we een reis langs het Ringlandschap van de toekomst. Hoe ziet het Ringlandschap er binnen 30 jaar uit?

Hoe zal de omgeving van Berchem kerk er binnen 30 jaar uitzien? Zullen we vogels horen fluiten in het Brialmontpark? Hoe zal er gewoond worden langs de Ring? Rijden er nog auto’s over de bruggen van de Ring? Inspireer de ontwerpers met jouw beelden van de toekomst en schrijf je in voor Ringdag 2. Samen bouwen we aan de toekomst. Om iedereen de kans te geven een nieuw ringlandschap mee vorm te geven organiseren we die dag een aantal sessies op verschillende tijdstippen. Inschrijven is verplicht!

Aanvang sessies: 15 uur, 17.30 uur of 20 uur.

Inschrijven voor 4 december (met vermelding van het uur van jouw voorkeur) via zuidoost@overdering.be

volg team zuidoost op facebook
volg team zuidoost op Antwerpen Morgen

 


 

◤zone noordoost

donderdag 7 december van 20 tot 22 uur
Buurtsporthal All-Inn, Slachthuislaan 44

Team noordoost stelt de plannen aan je voor en de voortgang die ze verder in het dossier heeft gemaakt. Er zijn al heel wat suggesties gekomen van de wijk, die al een weg gevonden hebben in het ontwerp. We denken, ontwerpen en tekenen graag met jullie verder. Dus kom een kijkje nemen en babbeltje slaan. We horen graag wat je vindt van de toekomstplannen voor je wijk!

Inschrijven via noordoost@overdering.be

volg team noordoost op Antwerpen Morgen

 


 

◤zone zuid

vrijdag 8 december van 17 tot 21 uur
Ontmoetingscentrum NOVA, Schijfstraat 105, 2020 Kiel

Team zuid toont op 8 december zijn eerst ideeën voor de overkapping van de ring. We maken er een gezellige avond van met spel, lekker eten en goede gesprekken. Groot, klein, jong, oud, iedereen is welkom.

Schrijf je in via dit formulier.

volg team zuid op facebook
volg team zuid op
Antwerpen Morgen

 


◤zone oost

donderdag 7 december van 20 tot 22 uur
Scoutshuis Hopper, Wilrijkstraat 45, 2140 Antwerpen

Op donderdag 7 december is team oost te gast bij het Scoutshuis Hopper, voor een open workshopmoment waarop iedereen welkom is. Op basis van de eerste aanzetten naar een integraal ontwerp voor de overkapping van de ring tussen Plantin Moretus en Schijnpoort gaat het team in gesprek met de rijke verscheidenheid aan gemeenschappen in ons segment.

De rest van de week is team oost te gast bij verschillende verenigingen en scholen in de wijken van Deurne en Borgerhout. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd op deze visites. Kijk welke locatie je het beste past of welke vereniging of plek je graag beter zou leren kennen en contacteer het team op oost@overdering.be om je in te schrijven voor dit moment.

Inschrijven via oost@overdering.be

volg team oost op facebook
volg team oost op Antwerpen Morgen